Gwendoline Robin

Wegens omstandigheden is deze performance geannuleerd.

Gwendoline Robin verkent als performance- en installatiekunstenaar elementaire materialen zoals vuur, zand, water, aarde, ijs, glas. De transformatieprocessen waar deze elementen deel van uitmaken vormen voor haar een bron van poëzie waarlangs zowel directe als verafgelegen omgevingen kunnen in een ander daglicht worden geplaatst, van het oneindig kleine tot het onpeilbaar grote. Met de performance RIEN N’EST FIGÉ neemt de kunsteares een lijn van 100 rokende glazen als uitgangspunt om het publiek live door haar universum te leiden.

Website

Concept & realisatie: Gwendoline Robin – presentatie: Platform 0090

Wegens omstandigheden wordt dit werk op een later moment geïnstalleerd, als onderdeel van de tentoonstelling Fabrics of Nature in Kunsthal Extra City. 

Cloud Catcher is een installatie en performance die de onzichtbare verbondenheid tussen de mens en zijn omgeving als uitgangspunt neemt. Geïnspireerd door de wolkenvangnetten die in de Chileense woestijn en bergketens gebruikt worden om water uit de ochtendnevel te distilleren, ontwikkelt de kunstenares i.s.m. verschillende wetenschappers een sitespecifieke installatie die de voortdurende uitwisselingen in ons eigen ecosysteem op een haast ritualistische manier tastbaar maakt.

Concept & realisatie: Gwendoline Robin & Simon Siegmann – ondersteuning: fablab ULB & Denis Terwagne – presentatie: Platform 0090

 

Gwendoline Robin_Cloudcatcher_0090_0