Fabrics of Nature

De vierde editie van The Image Generator vindt plaats in de nieuwe locatie van Kunsthal Extra City, een voormalig Dominicanenklooster in het hart van Antwerpen. Veel van de installaties, performances en interventies gaan rechtstreeks in dialoog met de huidige tentoonstelling Radically Naive / Naively Radical, maar sommige van de projecten van deze vierdaagse happening zullen ook leiden tot een blijvend spoor, in de vorm van een tentoonstelling.

Fabrics of Nature is een thematische tentoonstelling die focust op ons (on)vermogen om ons tot de natuur te verhouden. Liever in plaats van de natuur te ervaren als iets waar we deel van uitmaken, tolereren we ze. De westerse samenleving onderscheidt zich er expliciet van, en nu wordt de hele wereld geconfronteerd met de gevolgen van deze houding. Voor sommige van de kunstenaars in deze tentoonstelling resulteert dit in een nostalgisch verlangen. Anderen richten zich op een (utopische) post-industrialistische wereld waarin niets nieuws meer wordt geproduceerd, maar alles wordt gerecycled. Hoe dan ook is een dystopische ineenstorting altijd nabij.

Verrassend genoeg is het de tactiele, materiĆ«le kwaliteit die in de tentoonstelling centraal staat. Stoffen, planten, gips en textiel worden huid en nodigen uit om aan te raken. Alsof ze smeken om opgemerkt te worden en aangeraakt te worden. De werken van de zeven kunstenaars in deze tentoonstelling zijn niet alleen ondergebracht in de voormaligeĀ Dominicanenkapel, maar hebben hun weg organisch gevonden door de gang en in de kloostertuin, om zich uiteindelijk naar de hemel te keren als hun laatste toevluchtsoord.

Deelnemende kunstenaars: Luca Dal Vignale, Aymeric Ebrard, Agnese Forlani & Jackson Shallcross-Platt, Feng Li, Gwendoline Robin, Luca Vanello, Leon Vranken – curator – Joachim Naudts – presentatie: Extra City

Het volledige programma vind je hier.